Online poradňa

Nájdete tu riešenie na každý váš problém, ktorý chcete vyriešiť. Všetko, čo chcete vedieť o šťastnom a naplnenom živote, či správaní človeka.

Zakúpením členstva získate prístup ku knižnici riešení najčastejších problémov, ktoré ľudí trápia.

Zlepšite vaše vzťahy a aj váš duchovný život, získajte nástroje a techniky na zvládanie úzkosti, depresie a iných duševných výziev.

Modlitba a viera. Ako naštartovať život viery v mladom veku
22.7. 2024

Modlitba a viera. Ako naštartovať život viery v mladom veku?

A dnešnou témou bude rozhodnutie pre pána a to rozhodnutie mladého človeka v puberte alebo v adolescentnom veku. Pán doktor, máme tu hneď prvú otázku. Keď sa takýto mladý človek obráti, ako pomôcť naštartovať život viery puberťákovi alebo mladému človeku adolescentovi, ktorý sa práve v tomto veku rozhodol odovzdať svoj život pánovi, čomu poradiť ohľadne osobných návykov, disciplíny v čítaní...

Vzťahy v tínedžerskom veku. Čo by mali tínedžeri vedieť pred vstupom do vzťahu
22.7. 2024

Vzťahy v tínedžerskom veku. Čo by mali tínedžeri vedieť pred vstupom do vzťahu?

Naša dcéra alebo náš syn je siedmak/ôsmak a tieto deti majú pocit menejcennosti, lebo ešte s nikým nechodia. Tvrdia, že keď nikoho nemajú, že sa so spolužiakmi ani nemajú o čom baviť. Ako majú rodičia pán doktor vysvetliť takto mladučkým tínedžerom, že v tomto veku je to prískoro, aby vôbec s niekým chodili? Ako im vysvetliť, že keď s niekým človek...

Zamestnanie počas pandémie. Ako sa vysporiadať so zlou ekonomickou situáciou počas pandémie
30.6. 2024

Zamestnanie počas pandémie. Ako sa vysporiadať so zlou ekonomickou situáciou počas pandémie?

A dnes sa budeme rozprávať o takzvanej tretej vlne pandémie a je to ekonomický dopad. Pán doktor, tak čo s tým, keď ľudia prichádzajú o zamestnanie, nemôžu pracovať, alebo dokonca stratia svoj biznis, trebárs majú hypotéky, potrebujú živiť rodinu, deti. Ako sa s týmto vysporiadať?

29.6. 2024

Komunikácia s partnerom. Aké veci je dôležité prekomunikovať počas chodenia?

Aké oblasti by mali dvaja mladí ľudia počas chodenia spolu prebrať, čo by im mohli rodičia v tomto smere poradiť, aby napríklad zvyky z rodín alebo duchovné dedičstvo neskôr v manželstve ich nepríjemne nezaskočili?

29.6. 2024

Vianoce. Čo si rodičia kompenzujú dávaním darčekov deťom na Vianoce?

Pán doktor, stretli sme sa s tým, že rodičia často svoje zlyhania vo vzťahu k deťom chcú nahradiť materiálnymi darmi. To sa prejaví napríklad práve na Vianoce. Chcú dať deťom všetko, čo si deti len zaprajú, aby možno zahladili nejaké svoje zlyhania, aby kompenzovali to, čo im nedali, svoj čas, pozornosť. Chcú si ich akoby kúpiť. Kde vy vidíte koreň takéhoto konania rodičov a čo by ste im poradili ako z toho von?

Čistota vo vzťahoch. Prečo je dôležité zachovávať čistu predmanželského vzťahu
29.6. 2024

Čistota vo vzťahoch. Prečo je dôležité zachovávať čistu predmanželského vzťahu.

Pán doktor, tak ako by mohli rodičia vysvetliť svojím dospievajúcim deťom, prečo je čistota počas chodenia taká dôležitá vec?

24.6. 2024

Manželstvo. Aké veci riešiť pred vstupom do manželstva?

Pán doktor, odporúčate mladým počas chodenia navštíviť alebo dokonca pravidelne navštevovať kresťanského psychológa, aby v uvozovkách dali do poriadku nejaké ťažšie veci z detstva či predchádzajúceho starého života, ak taký žili pred obrátením? 

23.6. 2024

Financie a deti. Ako učiť deti finančnej gramotnosti, investovaniu a šetreniu.

Dnes sa zameriame na tému financie, mladý človek v puberte a financie. Pán doktor, aké návyky vypestovať, alebo aké návyky vštepovať deťom od malička, aby si vedeli vážiť financie a neskôr s nimi dokázali správne zaobchádzať? 

Dôvera a klamstvo. Ako budovať dôveru a riešiť klamstvo s tínedžerom
23.6. 2024

Dôvera a klamstvo. Ako budovať dôveru a riešiť klamstvo s tínedžerom.

Na začiatku by sme to poňali trošku tak širšie, všeobecne, ako to klamstvo vyzerá, v ktorej fáze života detí a potom by sme sa zamerali na vek tínedžerský a na to, čo by sme ako rodičia mohli robiť.

22.6. 2024

Konflikt a komunikácia. Ako správne prekomunikovať konflikt s dieťaťom v puberte.

Dnes sa budeme venovať priatelia téme konfliktu, ako zvládnuť konflikt, ako pomôcť deťom v puberte zvládnuť konflikt. Pán doktor, čo to vlastne ten konflikt je?